Οι παγκόσμιες μέρες είναι συνήθως μέρες υπενθύμισης για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων όλων εκείνων των αδυνάτων που δεν έχουν φωνή αλλά και μέρες που υπενθυμίζουν πως τίποτα στη ζωή δεν είναι αυτονόητο και σε μια στιγμή όλα μπορούν να αλλάξουν.
Γράφει η Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός- Ζωοθεραπεύτρια, Συγγραφέας & Ιδρύτρια αμκε Ζω.Ε.Σ.
Η παγκόσμια μέρα αδέσποτων ζώων καθιερώθηκε 13 χρόνια πριν με πρωτοβουλία φιλοζωικών ολλανδικών οργανώσεων με σκοπό να αλλάξουν οι συνθήκες διαβίωσης των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίστηκε τότε να υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και είναι μια μέρα τιμής και όλων εκείνων των χιλιάδων εθελοντών που δρουν για το καλό αυτών των ζώων. Το νούμερο των αδέσποτων ζώων παγκόσμια σήμερα είναι δύσκολο να υπολογιστεί και θεωρητικά αδύνατο για τη χώρα μας όταν αδέσποτα ζώα θεωρούνται και όλοι εκείνοι οι σκύλοι και οι γάτες που διαβιούν στις αυλές σπιτιών, σπάνια είναι τσιπαρισμένοι στο όνομα του κηδεμόνα τους και συνήθως, ειδικά στην επαρχία, κυκλοφορούν ελεύθεροι.


“Αυτά τα παρατημένα πλάσματα ταλαιπωρούνται ψυχικά ενώ ζητούν μονάχα τα αυτονόητα τα οποία πολύ συχνά δεν τα βρίσκουν”
Αυτά τα παρατημένα πλάσματα ταλαιπωρούνται ψυχικά ενώ ζητούν μονάχα τα αυτονόητα τα οποία πολύ συχνά δεν τα βρίσκουν. Αναζητούν σίγουρα φαγητό και νερό μα περισσότερο από όλα αγάπη, κατανόηση και ένα σπίτι για να νιώθουν αυτή την τόσο περιζήτητη αίσθηση του «ανήκειν». Όλα αυτά τα πλάσματα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας δεν μιλούν, όμως όλοι μπορούμε να ακούσουμε μέσα στις σιωπές τους τις μεγαλύτερες αλήθειες.